haartjes en as

Heb je graag iets tastbaars mee verwerkt in je koesterpopje? 

As

Assen kunnen verwerkt worden bij een koesterpopje. Deze kan op voorhand verstuurd worden, binnengebracht worden, of je kan deze zelf mee verwerken bij een 1 op 1 workshop.

De as wordt vermengd met hars en krijgt zo mee een plekje bij het koesterpopje. Meerprijs hiervoor is 15€.

Haartjes

Heb je haartjes die je mee wil laten verwerken in je koesterpopje? Dan kan dit. De structuur van onze haren verschilt van die van wol. Een popje met alleen mensenhaar is niet mogelijk door de structuur. Maar door deze met elkaar te vermengen kunnen ze wel mee verwerkt worden in een popje. 

Wil je graag wat haartjes mee verwerkt op het hoofdje, bij het hartje of op een ander plek? Er zijn hierbij heel wat mogelijkheden.

Haartjes die verwerkt mogen worden, kunnen verstuurd worden met de post, binnengebracht worden of mee verwerkt worden tijdens een 1 op 1 workshop.

 

 

Haartjes verwerkt bij het hartje.
Haartjes vermengd met wol voor op het hoofdje.

 

 

1 op 1 workshop met Linda.

Ik neem jullie graag mee ‘achter de schermen’ bij het ontstaan van dit mooie koesterkindje.

Linda kwam bij me langs om haar petekindje te maken dat overleden was aan leukemie. Ze wou heel graag wat van zijn haartjes mee verwerken in het koesterpopje dat ze kwam maken.

Bij het maken van een popje starten we altijd met het maken van het hoofdje : een bolletje van wol. Hierin werden al wat van zijn haartjes mee in verwerkt.

Ook bij zijn hartje werden er wat haartjes gewikkeld en mooi bedekt met blauwe wol : zijn lievelingskleur.

Stap voor stap groeide het koesterpopje : zijn blote voetjes (want hij speelde zo graag op blote voeten buiten) , zijn stevige beentjes en zijn krullend haar waar we ook wat van zijn echte haartjes mee in vermengden. Al deze mooie eigenschappen werden mee in het popje verwerkt.

Het voelde voor Linda niet juist om hem ergens staand vast te zetten, dus zochten we samen naar wat klopte. Zo kwamen we uit bij een stukje hout dat schommelt als je er langs de zijkant op duwt.

En zo past het plaatje : dit kleine koesterkindje met zijn armpjes achter zijn hoofdje en 1 beentje opgetrokken, schommelend in het gras. Helemaal zoals hij was en altijd herinnerd zal worden.