Individuele workshop

Werken met wol kan heel helend werken : het werken met zachte materialen en het prikken in de wol brengt vele mensen tot rust.

Heb je afscheid moeten nemen van iemand en wil je dit graag in wol verwerken? Zit je nog met veel verdriet en wil je dit op een creatieve manier uiting geven?

Dan begeleid ik je hierin graag. Stap voor stap help ik je bij het creëren van je eigen koesterpopje. Door te werken aan je eigen koesterkindje kan je je eigen gevoelens en emoties mee verwerken in je popje wat het een waardevol geschenk aan jezelf maakt.

Deze workshop is vooral een doe-workshop waarbij ik je begeleid bij het kiezen van kleuren, we bepalen de grootte van je koesterpopje (of koesterbaby) en maken het helemaal passend voor jou. Een workshop duurt ongeveer 2 uur.

Prijs : 140€ (Je gaat naar huis met een volledig afgewerkt koesterpopje)

 

Ik neem jullie graag mee ‘achter de schermen’ bij het ontstaan van dit mooie koesterkindje.

Linda kwam bij me langs om haar petekindje te maken dat overleden was aan leukemie. Ze wou heel graag wat van zijn haartjes mee verwerken in het koesterpopje dat ze kwam maken.

Bij het maken van een popje starten we altijd met het maken van het hoofdje : een bolletje van wol. Hierin werden al wat van zijn haartjes mee in verwerkt.

Ook bij zijn hartje werden er wat haartjes gewikkeld en mooi bedekt met blauwe wol : zijn lievelingskleur.

Stap voor stap groeide het koesterpopje : zijn blote voetjes (want hij speelde zo graag op blote voeten buiten) , zijn stevige beentjes en zijn krullend haar waar we ook wat van zijn echte haartjes mee in vermengden. Al deze mooie eigenschappen werden mee in het popje verwerkt.

Het voelde voor Linda niet juist om hem ergens staand vast te zetten, dus zochten we samen naar wat klopte. Zo kwamen we uit bij een stukje hout dat schommelt als je er langs de zijkant op duwt.

En zo past het plaatje : dit kleine koesterkindje met zijn armpjes achter zijn hoofdje en 1 beentje opgetrokken, schommelend in het gras. Helemaal zoals hij was en altijd herinnerd zal worden.

 

 

Plan je graag een workshop om je eigen koesterkindje te maken? Dan kan dit door op onderstaande knop te klikken. Workshops gaan overdag door op maandag of dinsdag. Kom je graag op een ander moment? Dan kunnen we samen bekijken wanneer dit mogelijk is.

Koesterkindje in boeddhanoot
Koesterkindje op houten schijfje
Koesterkindje in cocosnoot