wIE BEN IK?

Ik ben Katelijne, 43 jaar en woon in Nijlen. 

De naam KoesterKracht is ontstaan toen ik baby’s en popjes uit wol begon te maken. Ik merkte dat ze mensen konden raken met hun zachtheid, en dat ze hen kracht konden brengen als het wat moeilijker ging. Er is toch niets mooier dan dat?

Zelf kon ik de helende werking van het vilten ervaren nadat ik in januari 2022 de diagnose borstkanker kreeg. Het maken van mijn popjes uit vilt bracht me tot rust in deze woelige periode. Samen met mij evolueerden ze mee en werden het “mijn koesterkindjes”. Sindsdien maak ik vooral popjes rond afscheid nemen, troost, iemand missen,… op alle mogelijke manieren.

Ik maak graag werkjes op maat, waarbij ik me vaak baseer op foto’s en uitleg van klanten. Elke keer opnieuw word ik uitgedaagd om de persoonlijkheid en verhalen van mensen hier in te verwerken.

Door het werken met wol kan ik dingen creëren die in het dagelijkse leven soms niet meer mogelijk zijn : een overleden broertje mee verwerken in een gezinsportret waar juist een regenboogzusje is geboren, een mama die aan een zware kankerbehandeling start en nog graag een wolwerkje heeft van het hele gezin met haar lange haren, een gezin met 2 zonen die ongeneeslijk ziek zijn die nog graag een beeld laten maken van de periode toen ze nog zorgeloos leefden,….

Allemaal persoonlijke verhalen die ik in wol kan uitwerken.

0
Gestart
0 %
Gemaakt met liefde